top of page

Om orkestern

 

Pyjamasorkestern är ett lekfullt, svängigt och händelserikt musikäventyr. Med sånger om superhjältar, dansande sköldpaddor och glänsande rallylådbilar är det lätt för hela familjen att dansa med.

Pyjamasorkestern består av lika många duktiga musiker som estradörer, de flesta med rötterna i Dalarna (Insjön och Leksand). Låtarna är skrivna av bandets kapellmästare Magnus Rolands. Det är mestadels lekfull pop/rock på svenska som landar väl hos både stora och små.

Debutalbumet från 2017 har följts upp med musikvideor och singlar, men framför allt har bandet spelat live på allt större scener, bland annat stadsfesten Putte i parken i Karlstad och Leksand.

 

Stiko Per Larsson, som bland annat tävlade i melodifestivalen 2018, har varit trogen gästartist hos Pyjamasorkestern sedan starten. Han sjunger också på ett par av låtarna på Pyjamasorkesterns album.

Pyjamasorkestern har skrivit ledmotivet till Ponnyn Pytte som spelas i Barnradion på Sveriges Radio. Pyttes "mamma" är barnboksförfattaren och illustratören Ingrid Flygare som också har skapat Pyjamasorkesterns fina illustrationer.

Biografi

2015

Pyjamasorkestern blir till för en enda spelning på Barnteaterveckan i Leksand, men spelningen blir så lyckad och gensvaret så starkt att bandet väljer att spela in låtarna live i Mapletone studios i Västanvik, Leksand.

2016

Pyjamasorkestern släpper sin första CD och slår publikrekord när bandet fyller borggården på Hildasholm i Leksand (omkring 500 besökare enligt arrangörerna).

2017

Pyjamasorkestern släpper det självbetitlade debutalbumet Pyjamasorkestern på Spotify och ger konserter i Falun, Leksand och Insjön.

2018

Pyjamasorkestern släpper sin första musikvideo – Rallylådbil – på Youtube och ger konserter i Borlänge och Leksand.

2019

Pyjamasorkestern åker på turné med stadsfesten Putte i parken med spelningar i Karlstad och Leksand.

2020

Pyjamasorkestern hinner med en spelning innan coronapandemin slår till. Bandet värvar musikalartisten Sandra Gidlöf, släpper två singlar och en musikvideo.

2021

Pyjamasorkestern släpper ytterligare en singel och en musikvideo.

2022

Pyjamasorkestern gör sin första spelning efter pandemin, nu med delvis ny besättning. Spelningen blir ett kärt återseende med Barnteaterveckan i Leksand och showen blir arrangemangets största publikmagnet.

2023

Pyjamasorkestern inleder säsongen med att släppa nästa singel - Häng med på spaning - även denna gång som musikvideo med Angelica Engstad som solist.

Sångare på debut-CD:n

Stiko Per Larsson, Anders Ragnegård, Mirjam Ragnegård, Magnus Rolands, Therese Wernersson, Oscar Juhlin, Tilda Rolands, Tilda Holgersson, Tuva Ragnegård

Barnröster: Jakob, Olivia och Simon Ragnegård

bottom of page